Pár důvodů, proč neprodávat nemovitost bez realitky

Pár důvodů, proč neprodávat nemovitost bez realitky

Často se setkávám s klienty, kteří mě žádají o pomoc ve chvíli, kdy se jim nedaří prodat nemovitost bez realitky. Je to poté, co sami získali zkušenost s prodejem. Je to škoda, protože pokud by mě o pomoc požádali dříve, ušetřili by čas, nervy a hlavně peníze. I když si původně myslí pravý opak.

Proto vám tu nabízím pár dobrých důvodů, proč neprodávat bez realitky.

  • Když váš byt, dům nebo jinou nemovitost inzeruje profesionální makléř, osloví o pár stovek tisíc lidí víc, než vy. Naše inzerce je mnohonásobně rozsáhlejší, než ta od soukromé osoby. Tedy, máme o pár tisíc % větší pravděpodobnost, že tu vaši nemovitost prodáme za vyšší cenu. Nehledě na to, že když nabízí nemovitost přímo majitel, kontaktují ho především realitní kanceláře. Rozhodně ne skuteční vážní zájemci.
  • Když makléři zavolá klient, tak ten si ho pochopitelně prověří. Není to podvodník? Nemá záznam v insolvenčním rejstříku nebo jiných databázích? Není to zloděj, tipař na vykrádání nemovitostí a podobně? Těch se na stránkách pro inzerci bez RK pohybuje až až. Vždyť jim „zákazník“ předloží kontakt i s fotodokumentací, ochotně pozve dál a ještě odpoví na vše, co se zloděj zeptá. Když si inzerát podáte sám, na prověřování za dveřmi vaší nemovitosti už je trochu pozdě.
  • Vážně máte čas na to v podstatě nonstop odpovídat na otázky, emaily a vést strategicky správné vyjednávání se všemi, co se vám ozvou?
  • A opravdu víte přesně, co vše je potřeba zařídit při prodeji?
  • Na základě čeho jste stanovili prodejní cenu? Podle toho, za kolik by se vám líbilo prodat? Nebo vám nějaký odborník stanovil skutečnou tržní cenu a ne nesmysl? Ať už směrem dolů, nebo nahoru.
  • A navíc, pokud si pro vypracování smluvní dokumentace zvolíte „obyčejného“ právníka, který nemá zkušenosti s nemovitostní problematikou, zaplatíte za jeho služby tisíce a tisíce a ještě si nemůžete být jisti dobře odvedenou prací. My roky spolupracujeme s tím zkušeným v daném oboru a máme výhodné smluvní ceny.
  • Vážený kliente, pokud chcete oslovit s prodejem tak o 1 000% více potenciálních klientů, nechcete riskovat, že vám někdo vykrade nemovitost, jestli nemáte čas a chuť dělat prohlídky a jednat s klienty, kdykoli oni potřebují, když nechcete, aby vás to stálo všechno větší nervy a peníze a nejste si jistý, že to obstaráte právně správně, rád vám představím, co vše pro vás mohu udělat. Je toho hodně.

Vladimír Altman, t. 724 443 771, email: altman@reloca.cz

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení