6 důvodů proč se Vám nedaří prodat nemovitost, byt nebo dům

6 důvodů proč se Vám nedaří prodat nemovitost, byt nebo dům

Znám více klientů, kteří se snažili prodat svou nemovitost sami bez realitní kanceláře. Často dělali při prodeji podobné chyby. Zde je přehled těch nejčastějších:

  1. Příliš nízká nebo příliš vysoká cena

Pokud stanovíte cenu příliš nízkou a prodáte okamžitě, pravděpodobně si později budete vyčítat, že jste mohli vydělat více. Naopak, pokud nastavíte cenu příliš vysoko, prodej bude trvat dlouho, budete nuceni cenu snižovat, nemovitost bude v inzerci již „okoukaná“ a i proto nemusíte být s dosaženou cenou spokojeni.

  1. Nekvalitní prezentace

Připravená nemovitost, která udělá na zájemce ten nejlepší možný dojem je základem úspěchu. Věnujte tomu čas. Pořiďte kvalitní fotografie a před každou prohlídkou nemovitost znovu připravte (schovejte osobní věci, ukliďte).

  1. Nedostatečná propagace

Nabídek nemovitostí je spousta. Nestačí dát inzerát na některý z neplacených serverů. Je více způsobů, jak na svoji nabídku důkladně upozornit. Můžete upřednostňovat Vaši inzerci na placených serverech, nemovitost označit plachtou s telefonním číslem.

  1. Prohlídky, které prodeji nepomohou

Je potřeba upozornit zájemce na výhody nemovitosti. Poskytnout mu kompletní informace, ale nezdůrazňovat negativa a nehovořit o osobních záležitostech, které do obchodního hovoru nepatří, jako třeba „pospíchám na prodej, potřebuji nutně peníze“.

  1. Nezajímavý inzerát s nedostatkem informací o nemovitosti

Text inzerce by měl obsahovat všechny důležité informace, být poutavě napsaný, inzerce podpořena hezkými fotografiemi a také plánkem bytu či domu. Zájemce by se měl díky tomu na prohlídku těšit.

  1. Nevyhodnocování průběhu prodeje

Je důležité správně reagovat na zájem o Vaši nemovitost, byt nebo dům. Pokusit se vyhodnotit, kolik lidí inzerci sleduje, kolik z nich odpoví na inzerci a jaká je frekvence prohlídek. Potom můžete dobře reagovat a pracovat s nabídkovou cenou nemovitosti.

 

Pokud se domníváte, že se Vám prodej nedaří, není úspěšný, zavolejte nebo napište. Poradím Vám.

Vladimír Altman, t.: 724 443 771, email: altman@reloca.cz

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení